Friday, January 8, 2010

BILA ORANG MELAYU NAIK ANGIN - AWAS!!!!

HARI INI JUMAAT 8/1/2010 KITA DAPAT TAHU ADA BEBERAPA DEMONSTRASI DI PERKARANGAN MASJID DI SELURUH NEGARA MENENTANG KEPUTUSAN MAHKAMAH TINGGI MEMBERI KEBENARAN KEPADA GEREJA KATOLIK MENGGUNAKAN KALIMAH ALLAH DALAM BULITIN THE HERALD. ADA TIGA GEREJA YANG TERBAKAR KERANA ADA GEJALA GERAM YANG MELEMPAR BOM API KE GEREJA GEREJA TERSEBUT. INI BOLEH DIKIRA GEREJA ITU BERNASIB BAIK TIDAK MENDAPAT KEROSAKAN TERUK , TETAPI JIKA DI KIHAT KEPADA APA YANG GEREJA KATOLIK MAHU MEMPERALATKAN KALIMAH ALLAH KEBAKARAN KECIL INI SIKIT SAJA ROSAK NYA . TETAPI AKIDAH ORANG MELAYU MUNGKIN SUDAH ADA YANG TERPESONG DENGAN PERBUATAN GEREJA KATOLIK INI. SUDAH LAH IZIN DI BERI UNTUK MENCETAK BULETIN ITU TETAPI MENDESAK KERAJAAN MEMBENARKAN MEREKA MENGGUNAKAN KALIMAH ALLAH YANG MAHA SUCI UNTUK KEGUNAAN KEAGAMAAN MEREKA .
MEREKA BERNASIB BAOK KERANA ORANG MELAYU TIDAK MERUSUH BESAR, JIKA TIDAK KEMUNGKINAN B ESAR GEREJA AKAN HAPUS DARI MUKA BUMI NEGARA INI.
ORANG MELAYU SERING BERSABAR DAN BERSABAR APABILA DI DESAK , TETAPI APABILA SUDAH TIDAK TAHAN LAGI ORANG MELAYU AKAN MULA MENENTANG SEHEBAT HEBAT NYA . SEHINGGA SEKARANG ORANG PUTEH TIDAK DAPAT MENTERJEMAH PERKATAAAN AMOK , KERANA MEREKA TIDAK PERNAH MELIHAT ORANG MDELAYU MENGAMUK, JADI PERKATAAN AMOK MENJADI PERKATAAN INGGERIS JUGA.
ORANG BUKAN MELAYU PERLU TAHU INI, ORANG MELAYU JANGAN DI CABAR PASAL AGAMA NYA , PANTANG LARANG BESAR!!! ORANG MELAYU SANGGUP BERBUAT APA SAJA DEMI MEMPERTAHANKAN AGAMA .
INI SEBAGAI PENGAHARAN KEPADA BANGSA LAIN YANG MASIH INGIN MENCABAR BANGSA MELAYU, BERHATI HATI JANGAN SAMPAI BANGSA MELAYU BANGUN MENGAMUK DAN MENENTANG SEHABIS HABIS NYA . PEPATAH MELAYU ADA MENYEBUT , BIAR PUTIH TULANG JANGAN PUTEH MATA. INGAT BAIK BAIK !

No comments:

Post a Comment