Sunday, January 10, 2010

CUKUP LAH TU SETAKAT NI DULU......

WAHAI KAUM KU CUKUPLAH SETAKAT NI KITA NAK AJAR DEPA DEPA TU.....LAIN KALI JANGAN DOK CUBA MAIN MAIN DENGAN API LAGI DAN JANGAN FIKIR ORANG MELAYU TU BODOH DAN TAK TAU APA YANG KAMI PUNYA. INDIA HARUS FAHAM HAL
KITA SEMUA KAN DAH DULU BERPAKAT SEMASA NAK MERDEKA DULU , ORANG MELAYU DI BERI HA ISTEMEWA DIDALAM NEGARA INI SEBAGAI WARGA BUMIPUTRA , BANGSA BANGSA YANG LAIN YANG PENDATANG IAITU KAUM CINA DAN INDIA DI BERI HAK KERAKYATAN DAN BEBAS BERAGAMA MASING MASING DAN BERBUDAYA . TAPI JANGAN SEKALI KALI MEMPERSOAL HAK HAK ORANG MELAYU DAN CUBA MEMPERMAINKAN AGAMA ORANG MELAYU IALITU AGAMA ISLAM. KAUM CINA DAN INDIA HARUS FAHAM HAL INI DAN MENGHORMATI INI DAN BUKAN MEMPERSOAL PERKARA INI.
KAMI OARNG MELAYU TAK PERNAH PERSOAL BAGAIMANA ORANG CINA DAN INDIA MENJADI KAYA RAYAA SEHINGGA ADA YANG MENJADI SALAH SEORANG PALING KAYA DI DUNIA.
KERANA SEMANGAT HIDUP BERSAMA KAMI ORANG MELAYU SANGGUP MEMBERI TANAH KAMI, UNTUK DI MILIKI OLEH ORANG BUKAN MELAYU, TAPI SELEPAS KAMI MEMBERI ITU DAN KERAKYATAN NEGARA INI KEPADA CINA DAN INDIA, KAMI DI CABAR DAN DI PERMAINKAN, BAHASA KAMI DI MAINKAN, BUDAYA KAMI DI KOTORKAN,BANGSA KAMI DI HINA ,RAJA KAMI DI HINA DAN SEKARANG AGAMA KAMI DI MAINKAN OLEH PEMIMPIN BERBANGSA CINA DAN INDIA DENGAN MENGGUNAKAN AYAT AYAT SUCI ALQURAN DALAM CERAMAH CERAMAH POLITIK MEREKA DAN AKHIR SEKALI NAMA TUHAN KAMI JUGA NAK DI PERSENDAKAN . THIS IS ALREADY TOO MUCH !
TAPI TAK APA, SEKARANG NI MESEJ YANG HENDAK DI SAMPAIKAN TELAH PUN SELAMAT DI BACA DAN DI HARAP ORANG MELAYU KEMBALI BERTENANG DAN MARI KITA LIHAT APA LANGKAH BIJAK SETERUSNYA. KITA SOKONG PM KITA DATOK SERI NAJIB ! AYUH BERI SOKONGAN KEPADA BELIAU!!!MAROLAH RAMAI RAMAI BUANG HASAT DENGKI YANG DI TABUR OLEH PIHAK PARTI PEMBANGKANG !

No comments:

Post a Comment