Thursday, January 7, 2010

TIADA TUHAN YANG DI SEMBAH MELAINKAN ALLAH YANG MAHA BESAR LAGI MAHA BERKUASA

PAK NGAH BARU BALIK DARI BERCUTI DAN DAH LAMA TAK MASUK ON LINE ....
DUA TIGA HARI NI NEGARA KITA DI KEJUTKAN DENGAN KE PUTUSAN MAHKAMAH MENGENAI PENGGUNAAN PERKATAAN ALLAH OLEH BULETIN GEREJA KATOLIK THE HERALD. APA DAH JADI NI? DULU BAHASA KITA DI PERSENDAKAN , KEMUDIAN KEISTIMEWAAN BANGSA KITA DI PERTIKAIKAN, KEMUDIAN AL QURAN DI POLITIKKAN , TANAH RIZAB MELAYU NAK DI GADAIKAN DAN SEKARANG PULAK , AGAMA LORANG MELAYU MENJADI BAHAN KETAWA ORANG BUKAN ISLAM. LEPAS NI APA PULAK YANG MEREKA NAK BANGKITKAN? AKHIR AKHIR NI OLEH KERANA ORANG MELAYU ASYIK BERGADUH DAN BERPOLITIK , BANGSA ASING DAH MULA BERANI MEMPERMAINKAN KITA , TAPI KITA SEMUA TAK SEDAR HAL INI, AGAMA KITA DI PERMAINKAN DALAM CERAMAH CERAMAH POLITIK OLEH PARTI PEMBANGKANG ! INGAT ATAU TUDAK? PEMIMPIN POLITIK DAP MEMBACA AYAT AYAT SUCI ALQURAN DALAM CERAMAH MEREKA , KITA SEMUA TERSENYUM DAN BERTEPUK TANGAN KONON NYA DAP DAH MULA MEMAHAMI ISLAM , PEMIMPIN DAP TURUT BERTAKBIR RAYA DAN BERCERAMAH DI DALAM MASJID PUN KITA KATA TAK APA! SEKARANG NAMA ALLAH JUGA MEREKA NAK AMBIL , APA KITA NAK BUAT ? ADALAH KITA NAK TERSENYUM DAN BERTEPUL TANGAN JUGA ?
SIAPA YANMG BERSALAH? KITA ATAUPUN MEREKA? JAWAB NYA KITA ORANG ISLAM YANG TIDAK PEKA DAN SENSITIF DENGAN TINDAKAN ORANG BUKAN ISLAM SEBELUM INI. KITA BIARKAN MEREKA MEMPERSOALKAN TENTANG KEISTIMEWAAN KEDUDUKAN ORANG MELAYU DI NEGARA INI, KITA BIARKAN TANAH ORANG MELAYU DI GADAI, KITA BIRAKAN DAN MENYOJKKONG BAHASA KITA DI PERKECILKAN , KITA SAMA KITA BERGADUH KERANA FAHAMAN POLITIK DAN ALHIR SEKALI AGAMA KITA SEKARANG INI MUNGKIN MENJADI BAHAN KETAWA BANGSA ASING TAK LAMA LAGI JIKA NAMA TUHAN KITA DI OLEHKAN OLEH BANGSA ASING TURUT MENGGUNAKAN NYA. BAYANGKAN AGAMA KRISTIAN MENGGUNAKAN ALLAH SEBAGAI TUHAN MEREKA, TAK LAMA LAGI AGAMA SIKH JUGA AKAN TURUT SERTA, DAN MUNGKIN AGAMA ORANG CINA DAN HINDU AKAN TUEUT SERTA. APA AKAN TERJADI KERAKA AKIDAH ORANG ISKLAM DI NEGARA INI TERUTAMA ANAK ANAK MUDA YANG KURANG AJARAN AGAMA ISLAM NYA? APAKAH KITA AKAN JADI MACAM NEGARA INDONESIA DIMANA ISLAM DAN KRISTUIAN BOLEH MENIKAH !
KALAU LAH JADI MACAM TU , DI MASA DEPAN NI , ;UMAT ISLAM TAK PERLU KE MASJID UNTUK BERSOLAT , CUKUP KE KUIL SIKH DAN GEREJA KERANA ITU JUGA ADALAH RUMAH ALLAH! WA AU ZUBILLAH!
FIKIRLAH WAHAI UMAT ISLAM DI MALAYSIA , ADAKAH KITA NAK GADAIKAN AGAMA KITA KERANA POLITIK? SAYA DAH MENYAMPAH DENGAN TINGKAH LAKU PEMIMPIN PARTI PAS DAN PKR YANG MENYOKONG NAMA ALLAH DI BOLEH PAKAI OLEH AGAMA LAIN ......SAYA BERHARAP MEREKA BERTAUBAT DAN MEMOHON AMPUN DARI ALLAH SWT. AMIN.

No comments:

Post a Comment